Kakule Tozu Kakule tozu, Batı ve Güney Hindistan'ın, Güneydoğu Asya'nın sıcak bölgelerinde yetişen zencefilgiller ailesinden gelen hoş kokulu bir bitkidir. Büyük yapraklı ve boyu 4-5 metreye kadar ulaşabilen çok yıllık bir bitki türüdür. Kakulenin meyveleri sarımsı, yeşil ve kirli beyaz bir renktedir. Güney Hindistan'ın bataklık ormanlarında yabani olarak yetişir. Kakule, yetiştiği yere göre farklı isimler alır; örneğin, Malabar kakulesi, Seylan kakulesi ve Siyam kakulesi gibi. Kakule tozu, kakule meyvelerinin toplanıp kurutulduktan sonra uygun şekilde dövülerek veya öğütülerek elde edilir. Kakule Tozunun Kullanım Alanları
Kakule Tozunun Faydaları
Ekstra Bilgiler ve Tarifler Mide bulantısı için kakule tozu tarifi: Kaynatacağınız nanenin içine bir tutam kakule tozu ekleyin ve dinlendirin. Dinlenmiş olan karışımı süzün ve bal ile limonla tatlandırarak için. Bu karışım, mide bulantısına, mide gazına, mide yaralarına ve iştahsızlık problemlerine iyi gelecektir. Kakule tozu ayrıca, antioksidan özellikleriyle vücudu serbest radikallerin zararlarından korur. Antiinflamatuar özellikleri sayesinde çeşitli iltihaplanmaların tedavisinde de faydalıdır. Kakule tozu, sindirim sistemini düzenleyici etkisiyle bilinir ve sindirim sorunlarına karşı etkili bir çözümdür. |