Kakule Kahve Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kakule Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Kakule Kahve

Yoğun tempolu bir günün ardından ayaklarımızı uzatıp bir kenara çekilip yorgunluğumuzu gideren ve kokusuyla rahatlatan kahveye kim hayır diyebilir ki? Sabah, gün arasında veya akşam kahvesiz geçiremeyen bir çoğunluk olduğu yok sayılamaz. Kahve, sabah işe başlarken, ders çalışırken, sosyalleşirken, misafirlerimizi ağırlar veya kız isteme merasiminde; kısaca hayatımızın her alanında yer bulur. Kahveseverler için yeni bir alternatif olan kakule kahvesi, günün stresini atmak için harika bir tercihtir.

Kakule Bitkisi ve Faydaları

Kakule bitkisi, tropik bölgelerde yetişir ve en çok Hindistan'da üretilir. Hindistan'ın geleneksel bitkisi olan kakule, sofralardan ve mutfaklardan eksik olmayan bir baharattır. Her ülkede farklı amaçlarla kullanılır. Ayrıca, birçok bilim insanı kakulenin mide yaralarına, hazımsızlığa ve yorgunluğa iyi geldiğini belirtmektedir. Daha birçok faydası bulunan bu şifalı bitkinin kahveye verdiği aromayı mutlaka tatmalısınız. Bu bitkinin kendine özgü esansiyel kokusu, kahvede farklı tatlar arayanlar için tutkuyla bağlanılacak ve alışkanlık yapabilecek bir karışımdır.

Kakule Kahvenin Popülerliği

Özellikle Suudi Arabistan gibi ülkelerde sıkça tüketilen kakule kahve, birçok kişi tarafından beğenilerek içilir. Oldukça güzel bir kokusunun olması, bu şifalı bitkinin çayı ve kahvesini vazgeçilmez yapar. Ancak bitkinin sahip olduğu hoş kokusunu ve aromasını kaybetmemesi için çekirdek halinde satın alınmasında fayda vardır. Öğütülmüş biçimde satın alınan bitki, kokusunu ve aromasını kaybedebilir. Kahve dışında yiyeceklerde kullanacaksanız, kullanmadan önce ezmelisiniz.

Kakule Kahve Nasıl Yapılır?

  • 5-6 adet kakule çekirdeği (öğütülmemiş olacak)
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 çay kaşığı gül suyu
  • Yarım çay kaşığından az safran

Tarifi:

Öğütülmemiş olarak aldığımız kakule tanelerini eziyoruz. Toz haline getirdiklerimizi kavuruyoruz ve daha sonra kavurduklarımızı havanda dövüyoruz. Cezvedeki suya kakule, safran ve kahveyi ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve kısık ateşte 3 dakika pişiriyoruz. Daha sonra altını kapatıp 10-15 dakika beklemeye alıyoruz. Bekleme işi tamamlandıktan sonra tekrar ocağa koyuyoruz. Isındıktan sonra gül suyu ilave ediyoruz. Daha sonra 3-4 dakika bekletip kakule kahveyi servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakule Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Kakule Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Kakule Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kakule Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kakule Tarçın Tarifi ve Malzemeleri

Kakule Tarçın Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kakule Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çekirdek Kakule Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kakule Faydaları Nelerdir?

Kakule Faydaları Nelerdir?