Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kakule Nasıl Kullanılır

Kakule Nasıl Kullanılır

Kakule nasıl kullanılır, Doğa birbirinden güzel, şifa dağıtan, her biri farklı bir amaca hizmet eden bitkileri bize sunmakta oldukça cömert. Kiminin kokusu kiminin tadı kiminin şifası kiminin enfes görselliği saymakla bitmez ve bu liste uzar gider. Bazılarımız şifa ararken itiraf edelim doktordan önce aktarlara koşarız. İçeri girdiğimizde birbirine karışmış bitki kokuları bizi cezbeder, her derde mutlaka bir bitki sorsak bulabiliriz diye düşünüyorum. Doğanın eczanesine benzetilen bu yerlerde sizlere mucize bitkilerden kakuleyi tanıtmak isterim.

Kakule, zencefilgiller ailesinden gelen anavatanı Batı ve Güney Hindistan ile Güneydoğu Asya'nın tropik bölgeleri olan özellikle Güney Hindistan'ın bataklık ormanlarında yabani olarak yetişen 4-5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki türüdür. Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renge sahiptir. Kakulenin tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renktedir. Keskin ve güzel bir kokuya sahiptir. Kakule ismini yetiştiği yerden alır Seyhan kakulesi gibi. En kalitelisi Malabar Kakulesidir.

Kakule meyvelerinin kurutulup, ayrılmasıyla elde edilen tohumları, yemeklere, özellikle de baklagillere ve balığa, tavuğa katılarak kullanılabilir. Sadece yemek mi sütlü tatlılar, hoşaflarda da zevkle kullanabilirsiniz ya da özellikle Suudi Arabistan gibi ülkelerde çay ve kahve gibi sıcak içeceklerde aroma verici olarak kullanabilirsiniz. Kakuleyi Hintliler gibi hoş aroması ve kokusundan dolayı her yemekte baharat olarak kullanabilir ya da İsveçliler gibi unlu mamullere katabilirsin.
“Cardamom Tea” olarak bilinen bergamotu andıran özel ve farklı kokusu ile aroma veren kakule çayları vardır. Ayrıca demlenmiş kakule çayına esmer şeker veya bal karıştırarak içerseniz, iştahsızlık probleminizi çözmüş olursunuz. Kakule çayı demlenir 5- 10 dk ve süzülerek içilir kaynatılmaz. Kakuleyi aktarınızdan öğütülmüş şeklinde almayın aroması azalacağı için tohum şeklinde istemenizde fayda var. Bu yüzden kabuklu kakule alın. Reçel yaparken de kakule kullanabilirsiniz. Kakuleyi reçele atmadan ezin ve içine atın soğuduktan sonra kakule kabuklarını alabilirsiniz. Pilav yaparken kullanmanızı da tavsiye ederim hep pilavlarınız tek tek hem de güzel bir kokuya sahip oluyor. Baharatlı kekler ve kurabiyeler ise atlanamaz. Yani her ülkede farklı amaçlarla kullanılan kakuleyi mutfağınızda hem güzel bir tat hem de şifası için bulundurabilirsiniz.

Kakule Nasıl Kullanılır?

  • Kakule tohumlarını çiğnerseniz kötü nefes kokusunu giderir ve nefesi tazeler
  • Ağızdaki sigara ve alkol kokusunu yok eder.
  • Dizanteriyi tedavi eder
  • Baş ağrılarına iyi gelir
  • Hoş aroması sebebiyle yemeklerde baharat olarak kullanılır
  • Kakule kanser hücreleriyle savaşarak, sağlıklı hücre sayısının artmasını sağlar.
  • Karaciğeri korur
  • Doğal bir diüretiktir (İdrar söktürücü)
  • Yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir.
  • Mide gazına alır.
  • Mideyi çalıştırır, hazmı kolaylaştırır, gaz söktürür
  • Bronşite faydalıdır
  • Kakuleleyi toz haline getirilip burnunuza çekerseniz kakule nezleyi keser
  • Akciğerler için antiseptik özelliği vardır
  • Zihni açar ve güçlendirir, zihin yorgunluğuna iyi gelir.
  • Cinsel gücü arttırıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:51:00
Kakule Nasıl Kullanılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kakule Nasıl Kullanılır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kakule Nasıl Kullanılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kakule Ağacı
Kakule Ağacı
Kakule Ağacı, Zencefilgiller familyasından olan iri yapraklı, yıl boyunca yeşil kalabilen ve anavatanı Hindistan olan kakule ağacı, genellikle tropikal iklimlerde yetişir ve tohumları daha çok yemeklerde kullanılır. Tohumları yemeklere lezzet verdiği...
Çekirdek Kakule
Çekirdek Kakule
Çekirdek kakule, Zencefilgillerden olan kakule Batı ve Güney Hindistan Güneydoğu Asyanın sıcak bölgelerinde yetişme olanağı bulan, iri yapraklı, 4-5 m boyunda çok yıllık bir bitki türüdür. Yabani bir şekilde yetişir. Ülkemizde yetiştirilmez. Kakule ç...
Kakule Tozu
Kakule Tozu
Kakule tozu, Batı ve güney Hindistan'ın, Güneydoğu Asya'nın sıcak bölgelerinde yetişen zencefilgiller cinslerini kaplayan hoş kokulu bir bitkidir. Büyük yapraklı boyu 4/5 metreye kadar ulaşabilen çok yıllık bir bitki türüdür. Kakulenin meyveleri sarı...
Kakule Çayı
Kakule Çayı
Kakule çayı, genellikle güney Hindistan'da yetişen kakule, 40 santim boylarına kadar ulaşabilen bir bitkidir. Bitkinin içerisinde yer alan uçucu yağlar sağlık açısından oldukça faydalıdır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu bitki çoğunlukla ...
Kakule Yağı
Kakule Yağı
Kakule yağı, yabani olarak bataklık alanlarda yetişen kakule, zencefilgiller familyasına aittir. Ana yurdu tam olarak bilinmese de Hindistan da ve Asya bölgelerinde sıklıkla yetişir. Çok yıllık bitki olan kakule, ülkemizde iklim koşullarından dolayı ...
Kakule Kahve
Kakule Kahve
Kakule kahve, Yoğun tempolu bir gün sonrası şöyle ayaklarımız uzatıp bir kenara çekilip yorgunluğumu gideren ve kokusuyla rahatlatan kahveye kim yok diyebilir ki? Sabah, gün arası veya akşam kahvesiz geçirmeyen bir çoğunluk olduğu yok sayılamaz. Kahv...
Kakule Çiçeği
Kakule Çiçeği
Kakule Çiçeği, Güneydoğu Asya'nın sıcak bölümlerinde Batı ve Güney Hindistan'da yetişen, zencefilgiller ailesinden gelen 4-5 metre boyunda olan büyük yapraklı ve her mevsim yeşil kalabilen bir bitki cinsi olan kakule çiçeği, ilkbahardan yaz mevsimine...
Kakule Çekirdeği
Kakule Çekirdeği
Kakule çekirdeği, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de yaygın şekilde kullanılan bitkilerden biridir. Bu çekirdek, genellikle insanlarda tadından dolayı, tatlandırılarak kullanılmaktadır. Bu nedenle birçok kişi bu çekirdeği tüketirken balla ya da...
Kakule Baharat
Kakule Baharat
Kakule baharatı dünya üzerinde belli başlı yerlerde yetiştirildiği, yani her bölgede yetişmediğinden dolayı çok özel bir bitki çeşididir. Hindistan ve çevresindeki ülkelerde yetiştirilir ve bu bölgeden dünyaya ihraç edilir. Bu kadar sınırlı bir aland...
Kakule
Kakule
Kakule; dünya üzerinde belirli yerlerde yetiştirilen ve zor bulunan bir bitkidir. Hindistan civarında yetişmektedir. Yetiştirme oranı oldukça az olduğundan fiyatı oldukça pahalıdır. 50 gr. Kakule 9-10 tl civarındadır. Dünya üzerinde safran ve vanilya...
Toz Kakule
Toz Kakule
Toz kakule; Kakule zencefilgiller ailesinden Etettaria ve Amomum cinslerini kapsayan bitkilerin genel adıdır. Kakule batı ve güney Hindistan, güneydoğu Asya'nın sıcak olan bölgelerinde yetişir. Kakule büyük yapraklı 4-5 metre boyunda uzun yıllardır v...
Kakule Tohumu
Kakule Tohumu
Kakule Tohumu, kakule denilen bir bitkinin adı üstünde tohumlarına verilen isimdir. Kakule zencefilgiller ailesinden gelmektedir. Kakule bitkisinin anavatanı tam olarak bilinmemektedir. Özellikle Güney Hindistan'da, sıcak bataklık olan ormanlarda ken...

 

Kakule Ağacı
Çekirdek Kakule
Kakule Tozu
Kakule Çayı
Kakule Yağı
Kakule Kahve
Kakule Çiçeği
Kakule Çekirdeği
Kakule Baharat
Kakule
Kakule Nasıl Kullanılır
Toz Kakule
Kakule Tohumu
Kakule Bitkisi
Kakule Kurabiyesi
Kakule Tarçın
Kakule Faydaları
Kakule Meyvesi
Kakule Otu
Popüler İçerik
Kakule Bitkisi
Kakule Bitkisi
Kakule Bitkisi, özellikle güney Hindistan ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yetişen zencefilgiller ailesinden hoş kokulu tohumları mutfakta ve tıp alanınd...
Kakule Kurabiyesi
Kakule Kurabiyesi
Kakule kurabiyesi, ilk bakışta göze hitap eden, ardından ağızda dağılan enfes bir kurabiye çeşididir. Kurabiye çocukların favori lezzetleri arasındad...
Kakule Tarçın
Kakule Tarçın
Kakule tarçın, ikilisini muhallebilerin ize, komposto ve hoşaflarınıza katabilir ve muhteşem faydalarından yararlanabilirsiniz. Kış mevsimleri geldiği...
Kakule Faydaları
Kakule Faydaları
Kakule faydaları, zencefiller familyasına ait olan kakule; Amomun ve Elettaria cinsi bitkilerin genel adı olup, Hindistan civarlarında bulunmaktadır. ...
Kakule Meyvesi
Kakule Meyvesi
Kakule Meyvesi, Hindistan ve Orta Doğu Asya ülkelerinde yetiştirilen ve alternatif tıp ve mutfak alanlarında kullanılan hoş kokulu bir bitkidir. Kakul...
Kakule Otu
Kakule Otu
Kakule otu, zencefilgiller ailesinden gelen amomum ve elettaria cinslerini içine alan bitki grubuna verilen genel addır. Arapça ve Farsçada "Hêl" olar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kakule Ağacı
Çekirdek Kakule
Kakule Tozu
Kakule Çayı
Kakule Yağı
Kakule Yeşil Kabukları İle Kaynatılıyor Mu?
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kakule Yeşil Kabukları İle Kaynatılıyor Mu?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024